projecten

lasercut

lasercut

Ooit al eens de hashtag lasercut gebruikt op sociale media kanalen. IK WEL 😉

 

De dingen die ik maak en creëer vallen ook allemaal onder deze noemer lasercut, laseredge etc. Niet vreemd dat ikzelf de sociale media afschuim om te bekijken wat anderen allemaal maken met een lasermachine. Op deze manier doe ikzelf de nodige inspiratie op en kom ik steeds weer in aanraking met nieuwe onontgonnen mogelijkheden voor mijn lasermachine.

 

Volgende projecten werden ook gemaakt nadat ik er zaken van terugvond op de verschillende kanalen. deze werden ondermeer gevonden op http://www.thingiverse.com/
lasercutlasercutlasercut

Doorgaans ga ik wel geen dingen van andere sites plukken om zomaar voor eigen doeleinden te gebruiken. Wel dient hetgeen ik online tegenkom als basis voor m’n eigen verdere ontwerpen. Bovenstaande voorbeelden bijvoorbeeld werden helemaal zelf aangepast en uitgetekend en dan verwerkt met de lasermachine. Leuke voorbeelden dus van #lasercut.

Heb je een instagram account zoek dan ook zeker eens naar #lasercut, mogelijk kom je ook enkele van mijn foto’s tegen. Via pinterest vind je ook tal van voorbeelden.

Ben je zelf iets tegengekomen waarvan je denkt, wauw das kei cool. Kan je dat ook maken? Zend de afbeelding dan gerust door en we bekijken of ik het kan, maar de kans is zeer groot van wel.

Eigen inspiratie?

Zelf ideeën maar geen idee hoe er aan te beginnen? Geen probleem, ondertussen hebben we al wel wat ervaring om allerlei verschillende zaken te kunnen creëren en uit te werken. Dus neem contact me me op en we bekijken wat we kunnen doen.
Wil je een op maat gemaakte caketopper? Allerlei spullen om je trouwfeest compleet te maken, van tafelkaartjes tot gastenboek? Gepersonaliseerd cadeau? Geboortegeschenk, cadeau voor toekomstige peter en meter, gravure op allerlei spullen kan, van aftrekkers, hamers, glazen, flessen etc.
Tja, d.m.v. lasercut is zoveel mogelijk dat alles kan en enkel je eigen verbeelding de grenzen vormt van hetgeen mogelijk is.

uitwerking ideeën

Wil je zelf aan de slag en je eigen ontwerpen laten laseren door JAZER laserwerken? Dat kan uiteraard ook steeds. ontwerpen kunnen in verschillende programma’s worden opgebouwd. Je kan gebruik maken van illustrator, coreldraw en of het gratis “inkscape

wil je dingen laten uitsnijden maak je gebruik van een vectorieel programma en geef je de lijn de kleur rood mee in RGB waarde. (rgb 255 0 0) in coreldraw geef je het de dikte haarlijn mee. In Illustrator geef je de lijn een dikte van 0.003pt en in inkscape een dikte van 0.05mm … Met deze waarden kunnen we jullie bestanden probleemloos verwerken. Maak er gerust een pdf van.

De delen die gegraveerd moeten worden zijn zwart. dus tekst, illustraties maak je gewoon zwart, werken met gradaties kan ook steeds en zelfs foto’s zijn bewerkbaar. Maak er dan wel een bitmap van. Bij vragen en of problemen neem je contact met me op, zo voorkomen we verrassingen tijdens het verwerken van jullie eigen ontwerpen.

Veel plezier met het opzoeken naar lasercut op alle verschillende media. Een bron van inspiratie zowel voor mij als voor jullie of voor diegene die op zoek gaan naar iets speciaals.

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.