verplaatsing

Op verplaatsing

Op verplaatsing

Handelaars en verenigingen die hun gasten iets uniek willen aanbieden kunnen maar beter verder lezen. Als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor je gasten of iets wilt verkopen met een extra toegevoegde waarde. Dan komt lasergraveren zeker ter sprake. Met onze mobiele lasermachine kunnen we perfect ter plekke komen om tal van zaken te graveren. De keuze van gravures is quasi onbeperkt en als we wifi ter beschikking hebben ontwerpen we ter plekke toffe dingen voor je klant, medewerker …

Wat kan er?

In feite kunnen we alle houten, glazen, acryl voorwerpen perfect graveren. Metalen is moeilijker. We kunnen ook unieke dingen maken uit vlakke platen hout of acryl. In het verleden graveerden we al bij Nestlé tijdens een personeelsfeest. Iedereen kreeg een gepersonaliseerd glas van Nespresso mee naar huis. In de eindejaarsperiode gingen we dan weer graveren bij Aveda concept store in Antwerpen. Daar graveerden we sleutelhangers en paddle brushes voor de klanten. Ze konden een borstel aankopen en meteen laten graveren door mij. Doorgaans met een simpel gravure met bloem uit het logo en hun eigen naam … Maar soms maakten we er unieke borstels van en kreeg je volgend resultaat.

paddle brush paddle brush

Heb je zelf zaken welke gegraveerd kunnen worden, waarschijnlijk wel … Neem contact met me op om af te bekijken welke toegevoegde waarde ik voor jullie kan zijn.

Quanta kosta?

Om op verplaatsing te komen reken we een uurprijs van 50 euro per uur en daarenboven ook een verplaatsingskost afhankelijk van de afstand. Tot 10 km betaal je € 40.00 tot 25 km betaal je € 60.00. Moeten we 50km rijden betaal je € 75.00 en voor verplaatsingen van meer als 50km rekenen we € 100.00 aan.  Afstanden van meer als 75 km worden per km berekend aan € 0.80 per km heen en terug!

Voor het uurtarief geld een minimum van 4 uur. Eventuele aankopen van materialen komen hier nog extra bij.

Voor de REShandelaars, deze dienst is verkrijgbaar tegen 75% RES excl btw.

Deel deze pagina:
uv-printer

Een nieuw speeltje >> Artisjet 3000U UV-printer

UV-printer

De komst van deze UV-printer hing eigenlijk al heel veel jaren in de lucht. Echter de gekendere merken die deze printers aanbieden, waren ver boven datgene ik er voor wilde betalen. Tot in 2021 op de beurs Signs and print in Kortrijk ik in contact kwam met een firma in Roeselare. Zij hadden een UV printer staan welke wel aan mijn budget eisen voldeed en waarvan de resultaten die ik zag op de beurs zeer goed waren. Maar vooraleer een machine te bestellen die toch ook nog voldoende kost wilde we eerst kunnen gaan testen op eigen materialen. Zo gezegd zo gedaan. Maanden later dan gedacht gingen we dus op weg naar Roeselare om de machine ter plekke in werking te zien.

uv-printer

Snel geklonken ...

Het bezoekje aan Roeselare was aan de ene zijde zeer bemoedigend, maar aan de andere kant ook een beetje teleurstellend. De prints die er lagen op hun materialen waren nog best okeej, maar de prints op mijn materialen vielen eigenlijk best wel tegen. Maar we zagen wel wat mogelijk was met deze technologie. 

Eens ik terug thuis was en enkele dagen later de andere testprints te zien kreeg wist ik dat ik verder moest gaan zoeken. Ik was overtuigd dat dit de juiste volgende stap voor JAZER is. Via google (hoe anders) kwamen we dan uit bij artisjet, na mailverkeer heen en weer kwamen we er al snel toe om testmaterialen door te zenden en deze tijdens een online demo te laten printen. Het grote verschil was dat ze voor deze demo beroep deden op een persoon die deze machine al 2 jaar gebruikt en al jaren meer ervaring heeft met UV-printers. De resultaten waren dan ook zeer goed. De prijs van deze machine was wel een beetje duurder maar voordeel was dat er ook meteen een module bij zat op ronde voorwerpen te graveren, zoals longdrinkglazen, wijnflessen, kaarsen … 

Nieuwe mogelijkheden

We brengen kleur in jullie ideeën!

Technieken samenbrengen.

Zo zorgen we voor nog meer inspirerende producten die tot de verbeelding spreken.

Nog langs de bank om te zien of we centen kregen voor ons nieuwe project en dan alles in orde brengen zodoende dat de machine er snel zou zijn. Lang moesten we uiteindelijk niet wachten, tussen de beslissing om ermee verder te gaan en de levering waren er amper 2 weken. Ook andere firma’s kunnen soms best snel zijn … 

Ondertussen vloeiden de ideeën in mijn hoofd en al snel wist ik wat ik als eerste wilde maken. Een fotohoepel met tekst onder en de foto centraal in het midden. Deze creatie maakte ik ook al enkel met lasergravure en lasercut maar het leek me tof om de middelste foto in kleur te hebben … 

 

Levering ... UV-printer

Een woensdag begin maart zat ik op hete kolen, de printer ging geleverd worden, of dat dacht ik toch. Ik kreeg via mail de melding dat het pakje aangekomen was … Echter het bleek over 2 kleine doosjes te gaan, dat kon nooit de printer zijn natuurlijk. Het waren wel onderdelen en reserveonderdelen voor de printer, inkt, de cartridges, tubes, reinigingsdoekjes etcetera. Was dus wel een beetje teleurgesteld dat de printer er nog niet was. Maar lang werd ‘n geduld niet op de proef gesteld want een dag later was hij daar dan wel eindelijk … Mijn nieuw speeltje, de ARTISJET 3000U PRO UV-printer

uv-printer

Maar dan, mooiste moet nog komen ...

Daar stond het dan op onze oprit, een grote houten krat van 160 kg met daarin de UV-printer. Hoe in godsnaam moest ik deze naar m’n werkhuis krijgen? Gelukkig had ik nog een klein karretje wat 150kg mocht dragen en waar de printer wel op zou passen … Met vereende krachten, bedankt huisgenoten, kregen we de printer uiteindelijk op dat karretje en konden we de printer naar het werkhuis rijden … Maar nu komt het, de machine was een beetje groter dan ingecalculeerd en dus ook breder dan m’n deur … Alle 3 lagen ze plat van het lachen (al zeker in hun binnenste). Ik moest dus een manier bedenken om de machine binnen te krijgen. Maar hoe  ??? 

Eerste stap meten, want meten is weten. Volgende stap al het verpakkingsmateriaal eraf en terug meten … deuropening 84 cm, machine 86 cm … Oeps … Maar toen zagen we de oplossing, eureka, er stak aan de zijkant van de machine een noodstop uit, noodstops hebben een functie natuurlijk, maar zijn ook makkelijk te demonteren. Zo gezegd , zo gedaan, de kop in de machine, klem noodstop losmaken, losdraaien en die 2.5 cm extra ruimte creëren waardoor de machine alsnog binnen kon. De andere oplossing was de hele deur met deurstijl demonteren en dan de machine naar binnen verhuizen, gelukkig hebben we dat niet moeten doen. 

Volgende stap was de machine op de bureau plaatsen, deze was echter ook net te klein om de uit te kluiten gewassen machine op te zetten … ai ai ai, waar waren we aan begonnen. Gelukkig heeft 6 jaar JAZER laserwerken me één ding geleerd, en dat is problemen op een creatieve manier op te lossen. Ik had nog enkele oude paletten liggen, daar de planken van waren breed genoeg om te poten op te zetten en de machine alsnog op de bureau te krijgen. Gekeken hoe ver naar de muur we het konden plaatsen en dus ook hoe ver we de Artisjet op de bureau kregen.

Daar stond hij dan netjes te blinken in het atelier van JAZER laser, de nieuwe UV-printer. Klaar om naast vorm ook KLEUR aan jullie ideeën te brengen. 

Online training.

Deel 1, maintenance

De opleiding werd gegeven door een Duitse Artisjet medewerker gelokaliseerd in Barcelona en in het Engels. Op zich geen probleem nu in deze moderne tijden met prima video ondersteuning en live meetings. De eerste stap pakte hij mijn PC even over om alle instellingen juist te zetten en dan gingen we aan de slag. Handige tips en zaken die we zeker moesten doen om de prints steeds mooi en kwaliteitsvol te houden. Onderhoud en zorg dragen voor de machine is in principe de belangrijkste les. Als ik hier geen aandacht aan besteed ga ik het zeer snel merken. 

Deel 2, software

Artisjet heeft zijn eigen werkomgeving om de taken naar de printer te zenden, maar werken wel met de software van Whiterip om de taken voor te bereiden. Een snelle training over hoe templates aan te maken en deze te vullen, profielen te creëren en dan alles door te zenden naar de werksoftware van artisjet. De printer was ondertussen bedrijfsklaar en de eerste testen konden gemaakt worden. Waaronder onze fotohoepel. Ondertussen zijn we 2 weken verder en werden de eerste opdrachten voor onze klanten al afgewerkt. En ik ben ervan overtuigd dat er nog velen zullen volgen. 

De toekomst ziet er dus zeer kleurrijk uit voor JAZER laserwerken en voor jullie natuurlijk ook. Door beide technieken samen te brengen kunnen we onze creativiteit nog meer laten losgaan en nog gekkere voorstellen doen dan enkel met lasergravure en lasercut. Zoals steeds komen de gekste ideeën doorgaans van jullie, mijn klanten, fans, volgers, familie, vrienden of in het beste geval een mix van dit alles. Zoals steeds gaan we er alles aan doen om ook jullie eigen ideeën vorm te geven. Datgene we ondertussen al 6 jaar doen met JAZER laserwerken dus. 

 

Ik kijk er al naar uit om vanaf heden KLEUR en VORM te geven aan jullie projecten. 

Deel deze pagina:
clip

Jazer in tijden van Corona

Corona, dat het onzekere tijden zijn is het minste wat je nu kan zeggen … Dat merken we als zaak en nog meer als mens. Als duiveltje doet al is het nu een tijd van alles kalmpjes aan te doen maar ondertussen ook niet stil te zitten. 

JAZER blijft bezig …

Als zelfstandige in bijberoep is het net dat beetje makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen en me door deze crisis te slepen. Huwelijken, communiefeesten etcetera vallen weg, dus daar hebben we momenteel dan geen klanten voor, aan de andere klant komen er dan weer klanten bij uit onverwachte hoek, zij die ineens mogelijkheden zien en er meteen mee aan de slag willen gaan. JAZER laserwerken kan dan ook in deze coronatijden blijven verder werken. Aangezien ik sowieso al veel werk op afstand deed en maar af en toe klanten thuis kreeg om ontwerpen te bekijken valt dat voor mij super hard mee … Er is minder werk, maar het werk dat overblijft pakken we met beide handen aan. 

Vast werk even beetje minder …

Op m’n vaste werk bij drukkerij Antilope De Bie in Duffel voelen ze de gevolgen van deze periode harder, net zoals alle andere drukkers in heel België, orders van andere handelaars blijven uit, een zaak die niet open is heeft ook geen drukwerk nodig natuurlijk. Dit resulteert in ook voor mij tijdelijke werkloosheid, 2 weken werken en dan 2 weken werkloos. Heb er wel alle vertrouwen in dat na dit alles we er dubbel en dik zullen staan en dat we er na beloop van tijd allemaal terug snel bovenop zijn. 

Samen sterk tegen corona

Dat we als kleine zelfstandige ons steentje kunnen bijdragen tegen de coronastrijd werd snel duidelijk. Een collega ondernemer, Michael Boeren van INPROM welke alle lof verdient contacteerde me op 23 maart met de vraag of ik kon helpen om schermen te maken voor gelaatsschermen voor de zorg, de nood en vraag aan dit extra materiaal was er. Hij heeft een 3D printer staan en online vond hij op de site van prusa3d vond Michael het ontwerp om zelf facemask te printen. Lang moest ik niet nadenken om mee op de kar te springen en ook mijn steentje bij te dragen. Bij Vink vonden we het materiaal wat we nodig hadden om onze schermen te maken. Aangezien ze deze ook reeds ter beschikking hadden gesteld van scholen (Sint Lambertusinstitut in Heist) en ook een lading voorzagen voor de makers agains corona konden ze ons het materiaal niet gratis ter beschikking stellen. Normaal rekenen ze bij kleine orders ook orderkosten aan, in dit specifieke geval hebben ze deze echter laten vallen en betaalde ik enkel de werkelijke materiaalkost. Een eerste lading voor de productie van 500 schermen werd besteld …

Promo op sociale media …

Om bekent te maken waar we mee bezig zijn deden we in deze tijden uiteraard beroep op de sociale media. Hier plaatsen we eerst op onze eigen accounts foto’s en filmpjes om zo ons initiatief bekent te maken bij het bredere publiek. Daar gingen we ook op zoek naar andere personen die de beschikking hebben over een 3D printer om zo mee te helpen om beugels te maken. Momenteel zijn er zo 5 personen/instellingen die ons verder helpen. Michael nam in deze het voortouw en coördineert de verdeling van de maskers.  Olaf Bayens – Mike Goetmaekers – Kurt Ceulemans – Sint-Lambertusinstituut sprongen mee op de kar. Bedankt hiervoor.

Veel solidariteit en samen sterk 😉

Al snel begrepen we dat de tijd rijp was om een eigen pagina te maken op facebook. Ik deed dit zonder eerst te overleggen, maar je voelde de nood. Op die manier hadden we een centraal aanspreekpunt waar zowel Michael en ikzelf de controle over hebben. Persoonlijke bedankingen moesten niet langer gedeeld worden op onze eigen tijdslijnen maar kregen een plekje op de pagina waar we ze beiden (en ook de andere makers) kunnen zien. Nieuwe acties en overzichten van wat we tot nu toe deden worden ook gedeeld op de pagina … Zo konden jullie gisteren op die pagina lezen dat de teller ondertussen op 289 staat … Waar we in het begin dachten om er een 100-tal te maken zijn dat er ondertussen dus wel wat meer geworden. Een 2de lading folie voor de schermen werd ondertussen ook aangekocht en de 3D printers draaien nog steeds dagelijks om zoveel mogelijk schermen te kunnen maken.

Via een oproep naar elastiek kwamen we via via ook terecht bij Stoffen patje en tientje uit Wuustwezel. Niet meteen bij de deur, maar zij toonden ook hun hart en schonken ons een grote rol knoopsgat elastiek om aan de gelaatsschermen te monteren. Alvast onze dank voor jullie steun en ook aan Katrien Van Acker die hem op de hoogte bracht van onze vraag.

Nog niet voldaan … we kunnen nog meer doen …

Plots zag ik op mijn tijdlijn onderstaand bericht verschijnen. Een maker uit de USA die eigenlijk blijkbaar in een hele andere sector zit dan het lasercutten heeft zijn machine aan het werk gezet om kleine handige tools te maken voor de mensen die mondmaskers dragen. De irritatie van 8 uur de rekkertjes achter je oren te hebben is enorm kan ik me voorstellen en dus gingen we aan de slag om onze eigen versie van deze clips te maken.

CLIPS made by JAZER.

Wij dus zelf aan de slag om ook onze eigen clips te maken. Deze werden ondertussen ook al voorgesteld op de facebookpagina en worden ook GRATIS verdeeld onder de zorgmedewerkers uit de buurt.

Dus mensen, rusthuizen en dergelijke die deze clips kunnen gebruiken uit Beerzel/Putte – Heist Op den berg – Berlaar kunnen me steeds via mail of messenger laten weten hoeveel ze er nodig hebben.

clip

Anderen laten we ook niet in de koude staan …

Door het grote aantal volgers en Fans van JAZER op zowel facebook als Instagram wordt dit initiatief ook opgenomen door mensen buiten het doelbereik. We willen ook deze mensen verder helpen en willen ook hen van de nodige clips voorzien voor mondmaskers. Wel niet gratis zoals we wel doen naar de omliggende gemeenten maar tegen een kleine vergoeding van € 0.50 per clips. Normaal zouden we er tussen de euro en 2 euro voor moeten aanrekenen, maar aangezien we niet willen profiteren van deze hele situatie berekenen we een prijs waarbij het materiaal als de uren betaald worden en het voor iedereen haalbaar maakt. Momenteel hebben we er zo al 120 gemaakt voor een rusthuis uit Beerse en is de vraag gekomen om er 250 a 500 te maken voor de medewerkers van Corluyt West Vlaanderen. Willen jullie er ook (met of zonder gravure op) stuur me dan gerust even een berichtje en we zien wat we kunnen doen voor jullie.

Aan de andere kant zouden we liever zien dat ook andere firma’s dit initiatief zouden opstarten en GRATIS materiaal aan de buurt zouden ter beschikking stellen. De clips maak ik persoonlijk uit acrylaat van 2mm, al kunnen andere materialen ook zeker wel dienst doen.

Spring mee op de kar tegen corona en help mee …

Via onderstaande links kunnen jullie de files vinden om elf aan de slag te gaan. De eerste link is voor de clips te maken en de andere zijn de files voor de schermen te maken en de 3D beugel. Laat gerust even een bericht of reactie op onze pagina om te laten weten of jullie ook op de kar zijn gesprongen en deze dingen gaan maken bij jullie in de buurt #samensterktegencorona

ZIP 3D file voor de beugels.

VOETnootjes …

  • Al van in het begin dat de ernst van de zaak duidelijk werd zagen we berichten verschijnen van zaken die ineens veel meer vroegen voor hun producten. Iets wat we niet kunnen begrijpen. Bovenstaande zaken worden zowel door mij als door de andere mensen gratis en voor niks gemaakt voor mensen in de zorgsector. Mensen dei niet tot de doelgroep behoren wordt gevraagd om een vrije gift te doen. Deze gift gebruiken we dan vervolgens om extra materiaal aan te kunnen kopen zodoende dat we nog geruime tijd verder kunnen. Weldra openen we ook een rekening waarop mensen een gift kunnen doen. De gelden op deze rekening worden gebruikt om het goede doel te steunen. In eerste instantie om materialen aan te kopen en in tweede instantie als alles achter de rug is en er nog geld overschiet om andere goede doelen te steunen (eventueel via music for life)
  • Met mijn lasermachine zou ik momenteel nog vele andere nuttige zaken kunnen maken om het leven van iedereen dragelijker te maken en iedereen een goed gevoel te bezorgen, ik zou er zelfs serieus aan kunnen verdienen maar iets zegt in me zegt me dat wringt in m’n geweten. Liever stel ik mijn tijd en middelen ter beschikking van diegene die het nu kunnen gebruiken. Daar heb ikzelf en deze personen meer deugd van vermoed ik. Het voelt alleszins beter om anderen te helpen.
  • Laat ons elkander helpen en verdraagzaam zijn, zo komen we allemaal sterker uit deze periode en is er ook een rooskleurige toekomst na CORONA … Dat de communies terug kunnen doorgaan in september, dat de mensen terug ten volle kunnen huwen en feesten en we na dit alles onze lasercutter terug volop kunnen inzetten om jullie van originele cadeautjes en andere zaken te voorzien.
  • Zot zeer doet geen zeer zeggen ze weleens, hopelijk is dat bij mij ook zo, want te midden van deze hele kwestie ben ik vastbesloten om nog verder te investeren en mezelf en degelijke 3D printer aan te schaffen (dik tegen de zin van het vrouwtje hier, maar ja we moeten onkosten maken of anders alles afgeven aan vadertje staat …) om zo ook naast het maken van de schermen ook m’n steentje bij de dragen bij het printen van de beugels 😉 Tja zot zijn …

Hou jullie goed

Blijf in uw kot

en hopelijk komen we elkaar na dit alles wel eens een keertje tegen en kunnen we positief verder kijken naar onze toekomst …

Deel deze pagina:
tda2019

TDA2019 | Mijn deelname aan de Trotec Design Award 2019

TDA2019 ofwel de trotec design award is een wedstrijd waarbij het de bedoeling is dat deelnemers een design maken, dit uitwerken met een lasermachine en met origineel trotec materiaal. Dit staat er te lezen op de pagina waar je jezelf kan aanmelden om deel te nemen. 

DE PROCEDURE

De wedstrijd start met een aanmeldingsronde waar men zich vanaf 15 juli tot 1 oktober a.s. voor kan aanmelden. Vóór 1 oktober a.s. moeten de creaties van de deelnemers binnnen zijn bij Trotec. Begin oktober worden de nominaties bekendgemaakt door de drie vakkundige juryleden van Trotec. Houd hiervoor de socials in de gaten! De drie juryleden die hun licht zullen werpen op de creaties zijn: Joery Rullens (Consumables Manager), Marloes Middelkamp (Marketing Manager) en Richelle Vilks (Inside Sales Consumables). De genomineerden zullen vervolgens door middel van een online stemronde al dan niet tot de drie winnaars behoren.

Lees het volledige reglement en procedure rechtstreeks op de site van Troteclaser.com

Mijn inzending tda2019

Vorig jaar tijdens de eerste editie van de design awards viel ik net buiten de top 5 en werd dus niet genomineerd. Toen maakte ik een compleet nieuw design, maar dit jaar doen we voor tda2019 mee met een design welke reeds zijn nut bewezen heeft. Al gebruiken we nu andere materialen, het plan blijft behouden. 

Het gaat dus over deze houten spaarpot welke we nu dus een compleet nieuwe look meegeven. Deze spaarpotjes kan je tot op heden nergens anders kopen en zijn dus op en top JAZERlaser.  Ik maakte deze enkele jaren geleden voor een klant die me vroeg of ik een houten spaarpot kon maken. Verder waren en geen vereisten, het moest een houten spaarpot worden. Na de eerste versie voor deze dame perfectioneerden we de spaarpot nog verder, vooral qua sluiting onderaan dan. Om nu anno 2019 helemaal klaar te zijn om de wereld te veroveren. 

Eerste idee

Het eerste idee voor de tda2019 was om net zoals bij de houten variant slechts gebruik te maken van 1 materiaal. Ik koos voor het satijn zwarte acryl van trotec. Het eerste idee was om een foto van de jury te plaatsen op de voorzijde … 

Richelle en Joery van de jury 😉

Echter van dit idee stapte ik al snel af en ging online op zoek naar een geschikte afbeelding. Omdat ik veel bestanden haal bij www.freepik.com leek het me nu ook wel handig om daar een geschikte afbeelding te zoeken. Deze zoektocht bracht me bij volgende afbeeldingen. 

Ik had dus verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Dit was een selectie uit de 1000-den foto’s op freepik. Hier ging ik iets mee doen. Uiteindelijk viel mijn oog op de linkse foto in het midden. Wij dus aan de slag om het design over te brengen op de zwarte satijn acryl. 

En dan was het tijd om alles te gaan graveren. Design doorsturen naar de software van de lasermachine en het graveren en lasercutten kan beginnen. 

 


Maar dan … tda2019 het verhaal gaat verder. 

Waar ik alles met een plaat hoopte te doen en ik overtuigd was van de gekozen afbeelding was het resultaat niet wat ik ervan verwacht had. De afbeelding kwam niet over, te weinig contrast en dus niet goed genoeg. Het patroon om de vorm rondom was gewoon een zwart vlak. Om te een of andere reden pakt de lasersoftware het patroon niet over van Adobe Illustrator. Dit hebben we dus terug moeten opzetten naar gewone afbeelding om het verwerkt te krijgen … Uiteindelijk is dat dan ook gelukt en pakten we ook een nieuwe afbeelding om in het design te passen. De vorm rondom was blijkbaar niet al te stevig de #livinghinge brak doormidden voor ik het kon monteren. De foto was al beter, maar nog niet goed genoeg wat mij betrof. Het deel met de JAZERlaser tekst op kon wel dienen voor het uiteindelijke ontwerp. 

Ideeën aanpassen … Ontwerp tda2019 moet tiptop zijn.

Dat we ons aan het uiteindelijke plan van 1 materiaal niet konden houden was me snel duidelijk. Ik moest dus op zoek gaan naar andere materialen om dit design naar een hoger niveau te tillen.tda2019Gelukkig heb ik na 3.5 jaar JAZERlaser wel al wat materiaal van trotec in mijn bezit en kon dus kiezen met welk materiaal ik verder aan de slag ging. De keuze kwam snel bij trolase metalic plus, het materiaal wat ik ook gebruik voor de RVSlook versie van m’n huisnummerborden.  Door gebruik te maken van dit materiaal komt de foto meteen veel beter tot zijn recht. Uiteindelijk gebruikten we dit materiaal ook voor de sluitingringen onderaan deze spaarpot. 

 

 

Verdere afwerking 

Van de omtrek, het hele middendeel uit 1 stuk, was ik ondertussen ook niet meer overtuigd. Het mocht voor de tda2019 iets meer glamour gehalte hebben nu ik gebruik maakte van het trolase metalic plus deel aan de voorzijde. Een eerste test in het glitterroze was niet meteen een succes, al kwam het aardig in de buurt. Gelukkig hadden we ook nog een plaatje glitter zwart acryl op voorraad welke deze spaarpot van de nodige luxe voorziet. 

Snijden, monteren en verlijmen … 

Alles gesneden en dan alles verlijmen. We gingen hiervoor aan de slag met seconde lijm welke normaal perfect zou moeten zijn om acrylaat te verlijmen. De omtrek aan het voor en achterdeel bevestigen was op zich geen probleem. Op deze delen komt er geen druk en deze blijven dus prima aan elkaar. Enkel de sluiting leverde wat problemen op. Deze krijgt wel wat beweging op zich en de secondelijm bleek net niet voldoende te houden. Aangezien de te verlijmen delen beide acrylaat waren, kon ik hier dus ook een alternatieve verlijming gebruiken. Hier ging ik dus aan de slag met aceton om een secure hechting te verkrijgen. Ook de sluiting maakte we op deze manier 100% vast. Het resultaat voor onze deelname aan de tda2019 design awards is dus een spaarpotje geworden opgebouwd uit 3 verschillende materialen. Trolase metalic plus aan de voorzijde en aan de sluitringen. satin zwart als achterdeel en ook als middendeel van de sluitring en dan nog een plaat glitteracryl uit 1 deel rondom. 

En nu bang afwachten en duimen maar. 

Het resultaat 

Met deze creatie hoop ik dus uiteindelijk bij de genomineerden te raken … 

Bij het reglement lees ik nog deze zaken … 

  • Deelnemer levert foto van voor-, zij- en bovenkant aan van de creatie ; optioneel: video van het maakproces
  • Deelnemer levert tekst aan m.b.t. het gebruik van soort materiaal, doel van het object/de creatie, de technieken die gebruikt zijn

Foto’s zijn bij deze al geen probleem lijkt me. Tekst over soort materiaal, doel van de creatie zijn duidelijk opgenomen in dit bericht volgens mij. Doel van de creatie, leuk cadeau om af te geven en zeer goed te gebruiken design. Al gaat mijn voorkeur stiekem nog steeds uit naar m’n originele houten design.  

Dit ontwerp kwam tot stand na een simpele vraag van een klant. Nadien heb ik nog andere simpele vragen gekregen waar ik steeds weer tot een origineel design tracht te komen, beantwoordend aan de wensen van de klant. 

O ja … 

Als ik bij de 5 beste raak heb ik nog 1 kleine oproep: 

Deel deze pagina:

1K fans op facebook

De kaap van 1000 fans bereiken op facebook is iets waar sommigen slechts enkele uren over doen. Doorgaans door er flink wat geld en middelen tegen aan te smijten. De 1K fans van JAZER zijn gestaag opgebouwd met slecht heel sporadisch gesponsorde inhoud te plaatsen maar vooral door organische groei. Mede door onze vele FANS en volgers bereiken we steeds meer en meer personen en komen er dus meer personen in aanraking met JAZER laserwerken in Beerzel.

Bedankt …

Zonder klanten geen 1k fans en ook geen JAZERlaser. Dat we jullie me jazertastisch vinden en ook de reclame die jullie voor me maken doet me wel iets. Als er in de diverse groepen op facebook een vraag is waar ze iets kunnen laten personaliseren en/of graveren vermelden vele van jullie mijn naam. Dat is wat we noemen zeer positieve mond aan mond reclame.

Daarom

Geven we een ballonvlucht weg onder onze fans … Want 1K fans moet beloond worden vinden we.

Deelnemen is simpel, laat ons gewoon via een reactie weten met wie jij de lucht in wilt gaan. Doe dit wel voor 12 mei !!! Let wel de reactie moet zichtbaar zijn op onze facebookpagina’s. Reacties op gedeelte berichten zullen niet steeds zichtbaar zijn, dus kijk dat zeker even na om effectief kans te maken op deze toffe prijs. Samen vliegen we naar ongekende hoogtes.

Geen facebook account en toch een kans maken om te winnen ???

Vul dan snel dit contactformulier in en maak evenveel kans als alle anderen

Volg jij onze pagina al? Doe het nu !!!

Enkele van onze beoordelingen op Facebook

Lies Schellens

Super snelle en vriendelijke service! Wij bestelden dino’s met een kroon en ze waren helemaal naar onze verwachtingen. Bleek dat we er ook wat extra hadden gekregen. Super! Als er nu eentje niet tevreden is van zijn knutselactiviteit op het verjaardagsfeestje, kan hij of zij opnieuw beginnen. Geweldig! We zijn fan!!! 
Dikke merci, Jan.

Peggy Ceulemans

Ik had gegraveerde appels besteld om door mijn zoon te laten uitdelen in de klas. Wij vonden ze al helemaal supermooi en origineel, maar zijn klasgenootjes vonden ze supercool!! Nogmaals een dikke merci en tot de volgende keer!

Roosje Spetebroot

Heel toffe en snelle behandeling een echte aanrader ik ga nergens anders meer ben heel tevreden over deze meneer is heel vriendelijk en heel bereidwillig echt zo bestaan er niet veel meer BEDANKT JAN VOOR DE SNELLE BEDIENING groetjes van roosje
Deel deze pagina:
leatherette

leatherette vellen

In het verleden hadden we al meermaals leatherette gebruikt. Zij het wel steeds in gemaakte producten zoals de sleutelhangers en de muismatten welke we hier ook op onze website hebben staan. Door deze materialen al gegraveerd te hebben was de keuze om deze leatherette vellen ook in bulk aan te kopen en onze klanten de mogelijkheid te bieden om unieke zaken ermee te maken.

voorbeelden verschillende leatherette kleuren 😉

Wat maak je ermee?

Wel dat bepaal jij helemaal zelf … De leatherette vellen kunnen gebruikt worden voor diverse zaken. Is makkelijk af te wassen met een vochtige doek. Wassen in de afwasmachine wordt dan wel weer afgeraden. Dus voor kleding is het mogelijks minder geschikt. Maar als label om aan je “home made” spullen te hangen kan het dus zeker dienen. Het mooie is dat we op het leatherette materiaal prima kunnen graveren. Het is eigenlijk speciaal gemaakt om gegraveerd te worden. Het grote deel van de beschikbare kleuren geeft een zwarte gravure. Maar zwart kan ook met zilveren en gouden gravure en de rustieke krijgt een gouden gravure. Momenteel hebben we de lichtbruine/zwart, zwart/zilver en rustiek/goud in voorraad.

En nu is het aan jullie?

Zoals jullie merken is de kwaliteit van de gravure subliem en kan je er alle kanten mee uit. Uitnodiging nodig voor een lederen huwelijksverjaardag? Labels nodig om op je handwerk je naam te plaatsen … adreskaartjes met een unieke uitstraling? Alles kan en niets is te gek. Waar zou jij ons materiaal voor gebruiken en wat zou je erop laten graveren?

Deel deze pagina:
klant

Een klant aan het woord.

We vroegen via facebook wie van onze klanten een blogbericht wilde maken over JAZER … Tamara Timmermans was de klant die positief reageerde en in eerste instantie aan de slag ging met enkele voorbeeld vraagjes waarna ze ook nog een korte samenvatting op papier heeft gezet. Ik wil ze jullie geen van beide onthouden.  

Vragenronde klant:

Hey Jan, hierbij de antwoorden. 😊

Vanwaar ken je JAZER?

Via Facebook heb ik reclame zien voorbij komen, en aangezien je tegen Putte woont is dit voor mij interessant.

Wat was jouw eerste gevoel toen je kennis maakte met JAZER?

M’n eerste gevoel was een beetje ‘verkennend’, afwachtend, niet goed weten wat te verwachten.

Was je verrast dat je niet in een “winkel” terecht kwam, maar in een gewoon huis?

Niet echt verrast om in een gewoon huis terecht te komen. Integendeel, dat maakt het contact voor mij net persoonlijk. Ik had totaal geen nummertjesgevoel toen ik bij je binnenkwam.

Wat heb je laten maken door Jan? 

Dat was een glas met leuke foto’s op gegraveerd om cadeau te doen.

Op welke manieren volg je JAZER?

Ik volg jullie enkel maar via de Facebookpagina.

Wat vind je van onze manier van werken, van aanpak?

Alles zit goed ik elkaar, er wordt vlot gecommuniceerd. Enkel mag de Facebookgroep misschien wat meer in duidelijke mapjes werken en opgebouwd zijn.

Welke positieve dingen typeren JAZER?

Niets is teveel, je denkt mee na , je bent snel! (lees: ik ben iemand die veel te laat aan mijn cadeautjesjacht begint, dus was de medewerking enorm welkom! ), en je bent eerlijk! Nadat je eerst een duurdere prijs doorgaf van een gravure rondom paste je nadien de prijs aan toen bleek dat beide foto’s langs 1 zijde konden gegraveerd worden.

Op welke punten kunnen we nog en extra inspanning leveren?

Misschien speciale mapjes maken, voor vadertjesdag idee, moedertjesdag idee, zoiets denk ik? bijvoorbeeld een hamer voor Vaderdag met daarop een gravure ‘papa, op jou kan ik bouwen’, zoiets dergelijks. Dus de foto’s in de facebookpagina meer opgesplitst en meer kant en klare ideeën aanreiken aan de mensen.

Wat wens je ons toe in de toekomst?

Uiteraard nog veel succes met de zaak en dat deze nog lang kan blijven bestaan. Ik vind de service top, de prijzen zeer schappelijk en je enorm meegaand, je denkt mee na, stelt zelf zaken voor, en zal zelden nee zeggen, je sluit niets uit!


Nadien ging Tamara zelf aan de slag om een heel tekstje uit te schrijven.

Jazer, onbekend en onbemind. Via facebook zag ik de reclame voorbijgaan en ik heb direct een persoonlijk berichtje gestuurd. Ik was namelijk (weer eens) te laat aan mijn cadeautjesjacht begonnen en moest nog een cadeautje hebben voor een collega hebben op het werk. Ikzelf hou enorm van persoonlijke cadeautjes, en aangezien ze graag wijn drinkt, en haar dochter haar oogappel is, wou ik dit dus graag combineren tot een glas met twee foto’s op van de dochter. Eentje van toen ze klein was, de andere zoals ze nu is. Dus al schoorvoetend een berichtje gestuurd, aangezien ik op een ‘snelle’ levertijd hoopte. En die snelle levertijd, die kreeg ik, inclusief een enorme service. Normaal gezien had het glas me 13 euro gekost, aangezien de foto op de voor en achterzijde printbaar zou zijn. Maar twee dagen later kreeg ik een melding dat het me maar 10 euro zou kosten, aangezien de gravure naast elkaar gelukt was. Dus een eerlijke handelaar op de koop toe!

Ik heb hierna nog een vraag gesteld, of een foto laseren in een thermos mogelijk was. Een nee heb ik niet gekregen, integendeel. Ik kreeg een antwoordje terug met de melding dat hij dit gerust wou proberen, en als het niet het gehoopte resultaat was, dat dit zonder probleem op zijn kosten zou zijn. Dit vond ik super! Eerlijk, meegaand, en de nee ligt bij jou eerder veraf, dan zoals bij anderen kortbij. Ik zal voor cadeautjes in de toekomst, Moederdag, Vaderdag, enz. zeker bij Jazer kijken vanwege de service, snelheid , prijs, en ook vanwege de originaliteit voor persoonlijke cadeautjes. Jazer, nu bekend en bemind!

Zo, hopelijk kan je er iets mee. 😊


Eindnoot door Jan zelf.

Bedankt Tamara voor je mooi artikel …

zaakvoerder Jazer laserwerkenOnderaan dit artikel kunnen ook onze andere klanten reageren over hun ervaringen met JAZER laserwerken. Zo krijgen we zelf een beter beeld van onze klanten en kunnen andere potentiële klanten ervaren hoe het is om klant te worden van JAZER … Dit was een eerste klant die aan het woord kwam, maar we hopen in de toekomst nog wel zo een paar uitgebreide testimonials te kunnen plaatsen op onze website.


En met de tips die we kregen via deze tekst. Daar gaan we zeker aan proberen te werken. In eerste instantie zijn jullie bestellingen en wensen natuurlijk belangrijker dan alles mooi op een rijtje zetten op facebook. Dit vergt wel wat tijd die ik doorgaan besteed aan jullie orders. Maar van zodra we kunnen gaan we ermee aan de slag, voegen we extra mapjes toe bij de foto’s. en zetten alles in het juiste mapje. Ook onze website wordt verder aangevuld en duidelijker gemaakt. Zo heb ik nog wat producten achter de hand (zoals een mooi degustatie glas voor de bierdrinkers onder ons) die nog niet op de website staan. Ik heb dus best nog wel wat werk om alles aan te vullen en te verbeteren waar nodig … Hoe langer dit duurt hoe meer ander werk ik heb en hoe zekerder het wordt dat JAZER laserwerken wel eens een best mooie toekomst tegemoet gaat.

Jan Augustijnen

zaakvoerder JAZER laserwerken.

Deel deze pagina:

Pre orders

pre orders – De eerste stappen.

Soms komen we via via uit op websites waar zeer interessante zaken opstaan. Aan de andere kant is het dan vaak niet waard om het risico te nemen om een aankoopt te doen. Dat lossen we op door pre orders. Zo waren we al een tijdje geregistreerd bij een grote Amerikaanse leverancier van trofee en lasergraveer materialen. Vooral de laser spullen trokken uiteraard mijn aandacht. Natuurlijk bestellen in Amerika ligt niet zo voor de hand. Tot midden augustus plots een aanbieding “flash sale” verscheen voor lederen sleutelhangers. Ja de sleutelhangers die ik ook ondertussen te koop aanbied op mijn website. Die kans konden we niet laten schieten.

lederen sleutelhanger
lederen sleutelhanger
gft702
gft702
GFT367
GFT367
GFT262
GFT262
GFT361
GFT361
GFT175
GFT175
GFT177
GFT177
lederen sleutelhanger
GFT702
GFT367
GFT262
GFT361
GFT175
GFT177

Het eerste “pre-order” moment.

Om zeker te zijn dat we van onze sleutelhangers zouden afraken plaatsen we een oproep in een Facebookgroep met aangesloten REShandelaars. De reacties bleven niet uit en we hadden in no-time 3 bestellingen binnen. Goed voor 900 sleutelhangers. We beslisten om meteen een 250 extra sleutelhangers aan te kopen om zo een reserve stock aan te leggen om te gebruiken tijdens beurzen of gewoon aan te bieden op m’n website. Het toeval wilt echter dat deze meteen aan een 4de klant werden verkocht. De klanten die deze sleutelhangers reeds hebben ontvangen kunnen getuigen dat de kwaliteit van dit product fenomenaal is. 

Peter Duden De Meulemeester 


Top service en mooie kwaliteit is echt een aanrader voor de klanten.

Met als resultaat dat we momenteel nog 50 roze sleutelhangers in stock hebben. De keuze nadat we dit product aankregen en verwerkte om er terug aan te kopen lag voor de hand. Een ideaal artikel voor elke zaak die een luxecadeau (van relatief weinig geld) wilt uitdelen aan de klanten.  Interesse, kijk zeker eens op de pre order productpagina.

Enkel sleutelhangers? 

Als het van mij afhangt koop ik heel de winkel plat … maar dat is uiteraard niet realistisch. Tijdens die eerste bestelling heb ik wel al enkele zaken bij aangekocht voor de kwaliteit te zien en te testen. De eerste extra producten welke in de winkelwagen ging waren een lederen muismat en notitieboekje met pen. deze komen dus ook bij de pre orders terecht. 

Slide 1
Vanaf € 25.00
Wijnbox gift set

Een luxueus cadeau voor je trouwe klanten.
Op de kist graveren we jullie gegevens.

Slide 2
Vanaf € 16.00
Kaartspel en dobbelset

Deze mooie lederen houder bevat een leuk kaartspel en een dobbelset. Leuk uniek geschenk voor je medewerkers of je klanten.

Slide 3
Vanaf € 5.00
leuke houten flesopener

Leuk relatiegeschenk voor je klanten. stijlvol en ellegant.

Slide 4
Vanaf € 17.50
Aansteker in tinnen verpakking

Mooie luxe aansteker in een leuke tinnen verpakking.
Ook in roze uitvoering met zwarte verpakking.

Slide 5
Vanaf € 18.40
Wijnstopper van kristal

Voor de zaken die een extra uitstraling ambiëren is er deze zeer luxueuze wijnstopper uit kristal. Een klein hebbeding in echt kristal.

Slide 6
Vanaf € 40.00
Pokerset in lederen kist

Door de gravure op de bovenzijde van het kistje vormt deze pokerset een leuk relatiegeschenk.

Slide 7
Vanaf € 9.00
Lederen muismat

Toffe muismat met jou logo of tekst op gegraveerd.

previous arrow
next arrow

Naast deze beide producten hebben ze nog tal van andere zeer toffe zaken die ik daar ooit wel wil bestellen. In diverse prijsklasse en dus voor een zeer uiteenlopend doelpubliek. Elk product kan los gekocht worden, maar bij aankoop van volle verpakkingen betaal je aanzienlijk minder. Gelukkig zijn de duurdere artikelen wel verpakt met een klein aantal. Dit ga je dan ook meteen merken aan de prijs dat bij het product staat. Bovenaan de stukprijs, maar in de beschrijving gaat steeds de bulkprijs bijstaan. In het geval van de muismat gaat dit goedkoper uitkomen bij afname vanaf 6 stuks. 

Wat als ik iets anders wil?

Vind je jou ideale product niet welke kan gegraveerd worden neem dan zeker even contact met me op. Zo hadden we voor de dag van de klant iemand die 400 dunschillers wilde laten graveren. Door even op zoek te gaan op het wereld wijde web vonden we wat de klant wilde en zo konden we deze ook weer gelukkig maken. Dus heb je een vraag of verzoek, mogelijk ga ik jou ook kunnen verder helpen. 

VID_29000408_231349_035

Wanneer zijn de pre order momenten? 

Jaarlijks zouden we 3 maal een bestelling willen plaatsen bij onze Amerikaanse leverancier. Reken telkens een periode van 4 weken voor ik de producten ontvangen heb en kan verwerken. Wil je iets bestellen kan je dat natuurlijk een heel jaar doen. Wacht zeker niet tot het laatste moment. Op deze manier kunnen we alles makkelijker verwerken.  Bestellen kan hier op de website maar ook door een mail te sturen met de producten die je wilt, contact op te nemen via messenger.

  • eerste week april.
  • voorlaatste week augustus voor het weekend van de klant begin oktober
  • eerste week november speciaal voor de eindejaarsperiode.

Door 3 strategische pre order momenten zijn we ervan overtuigd dat jullie allemaal tijdig een keuze kunnen maken en tijdig kunnen genieten van jullie gekozen producten. 

Bij JAZER staan we steeds klaar voor jullie en we doen er alles aan om een prima service en kwaliteit aan te bieden. Onze klanten kunnen dat getuigen.

Deel deze pagina:
papel picado

Papel picado

Papel Picado

Toen ik de vraag binnenkreeg om een papel picado te maken voor een van m’n klanten moest ik ook eerst even googelen om te weten wat ze bedoelden. Via Wikipedia komen we op een site met meer historische duiding. Eigenlijk zochten ze een papercut voor een feestje van Adecco. Een papal picado is typisch Mexicaans en dat was dus het thema van de party.

De enige info die ik kreeg waren deze 2 afbeeldingen

 

Uitwerking

Op  zoek naar inspiratie en ontwerpen.

Doorgaans ga ik via www.freepik.com op zoek naar vector bestanden om te gebruiken in m’n ontwerpen. Het is echter een utopie om te denken dat je daar voor alles kant en klare designs vind. De enige zekerheid was het logo waar ik de tekst fiesta mocht bijplaatsen. Na een extra mail te weten gekomen dat het een A5 papel mocht worden voor m’n klant. Dus gingen we op zoek naar files die bruikbaar waren. We kwamen uiteindelijk door ingaven van de zoekterm “laser cut”  uit op onderstaande prenten. Mits wat kleine aanpassingen had ik al helemaal in m’n hoofd wat het eindresultaat moest worden. Het eerste bestand zou ik de papercut gewoon kopiëren en spiegelen om zo de onderzijde van de papel picado te vormen. De tweede prent was dan weer geschikt voor bovenaan. Het geheel een kwart draaien en de middelste bloem onderaan uitbreiden zodoende dat ze mooier uitkomt en minder afgesneden is.

papel picado papel picado

Het resultaat

Met al deze elementen samen te voegen kwamen we dan tot een leuk resultaat. Op het scherm zag dit er dan uit als deze afbeelding.

papel picado het resultaat

Natuurlijk een proef op het scherm geeft wel een leuk beeld, maar een live uitgesneden proef is zoveel mooier en door een proef te maken wisten we ook hoelang we nodig hadden per stuk. Wat op zijn beurt dan weer belangrijk was om een prijs te kunnen maken. Ik had gelukkig nog wat gekleurd papier liggen en maakte deze proef klaar.

papel picado adecco

En dan starten aan de productie van 40 van deze papel picado’s. Een heel werkje als je weet dat we voor elk exemplaar meer als 7 minuten nodig hadden. Maar het eindresultaat mag er alvast zijn. Ze vertrekken morgen alle 40 naar m’n klant sfeerlab in Merelbeke. Zij gaan ze zeker mooi integreren in het geheel.

Zelf op zoek naar unieke zaken om je feest aan te kleden, zowel in kleine als in grotere aantallen. Neem gerust contact met me op.

Deel deze pagina:
project

uitwerking van een project FRUN2018

PROJECT >> FRUN 2018

De klanten van JAZER komen ondertussen van zowat overal in Vlaanderen en af en toe zelfs al vanuit Nederland. Op zich geen wonder aangezien we merken dat naast de lokale mond aan mond reclame we ook steeds meer gevonden worden via google. Blijkbaar zijn er steeds meer mensen die op zoek zijn naar unieke dingen en zich wel kunnen vinden in mijn unieke werkwijze … Laat ons een kijkje nemen in een project van A tot Z.

Het eerste contact via mail …

Beste,

Voor ons evenement FRUN in Kortrijk (2 september) zijn wij op zoek naar een originele trofee om aan het winnende team te overhandigen.  Op internet vond ik uw website, met daarop een aantal mogelijkheden in hout. Wij dachten zelf aan een trofee met ons FRUN-logo, het lopende vraagteken (zie www.frun.be) met ergens een opschrift FRUN 2018. Is dit iets dat voor u haalbaar lijkt?  En zo ja, hoe ziet u het concreet en welk prijskaartje zou daar aan vast hangen?
Alvast dank voor een reactie en vriendelijke groeten,

Joke Duprez

Als bijlage werd deze prent meegestuurd

frun

De ideeën molen aan het werk zetten.

Na het eerste contact proberen we de klant zo snel mogelijk een antwoord te geven, want niets is zo vervelend om lang te moeten wachten op een antwoord nadat je een mailtje hebt verzonden. Spijtig genoeg maken we dat allemaal wel eens mee. Na een eerste prijsopgave en nog niet echt concrete plannen in m’n hoofd ging de communicatie voor dit project verder.

Bedankt voor je zeer snelle reactie!
Je voorstel klinkt als muziek in de oren… ????  Kun je nog even kort schetsen hoe het er ongeveer zou gaan uitzien?  Hout met ons logo erin gelaserd?  Of figuurzagen in de vorm van ons logo (het vraagteken-mannetje)?  Of…?  Wij staan open voor om het even wat, als het er maar leuk gaat uitzien!

Na deze mail ging ik aan de slag om een concreet voorstel te doen …

Aangezien jullie veel belang hechten aan het lopende mannetje heb ik dit ook uitgewerkt in m’n design. Waarbij de eerste 2 platen hout zijn. De rechterplaat zou ik in acryl van 3 mm maken … Mogelijk is een dikkere acryl beter qua stevigheid. uiteindelijk is het een acrylplaat van 6mm geworden, gewoon om zeker te zijn dat we voldoende stevigheid zouden creëren. De tekening die werd bijgevoegd zag er als volgt uit.

project

Uitwerking van het project:

Na de onderhandeling en de ontwerpfase moet het ontwerp natuurlijk ook nog worden uitgevoerd. Een eerste stap was de bestanden klaarmaken om te verzenden naar onze trotec lasermachine.

Ik koos ervoor om de houten platen uit te voeren in berk en wilde het geheel een mooie diepe gravure meegeven. Wat ik dus deed was voor deze trofee de snelheid sterk verlagen zodoende dat er met meer kracht werd gelaserd. Wat in het eind resultaat een mooie diepe gravure gaf. Na het hout te graveren en te snijden konden we ook onze acrylplaat verwerken. Omdat het hele bovendeel draagt op het onderste stuk kozen we hier voor een plaat met een dikte van 6 millimeter. Op deze manier zijn we zeker dat het geheel stevig genoeg is. Nadat alles gesneden was konden we aan het lijmen beginnen. Het bovenstuk zag er alvast super uit na montage.

 

Nu moesten we natuurlijk ook nog een voet maken om het geheel op de plaatsen. Aangezien ik helemaal verkocht was van het effect “hout – acryl – hout” en ik carte-blanche kreeg van m’n klant koos ik ervoor om de voet net zo uit te voeren. Nog enkele malen het logo extra op de voet graveren (deze keer met de standaard waarden welke ik altijd gebruik) en dan terug monteren … Nu de beide delen aan elkaar verwerken en de trofee voor FRUN2018 was klaar. Hopelijk gaat de winnaar van de trofee begin september er zeer blij mee zijn.

Na deze laatste stappen rest ons er nog alleen het verzenden van de trofee en uit te kijken naar een volgend uniek project waar we weer onze beide schouders volledig kunnen onderzetten.

 

 

Wat is FRUN >> woordje uitleg van de organisatie.

Op zondag 2 september is het FRUN-evenement in het Begijnhofpark in Kortrijk ‘the place to be’!

Wat dacht je van een toffe activiteit met je familie?  Misschien ga je graag de strijd aan met je vrienden?  Of een leuke teambuilding met de collega’s?

Tijdens de FRUN nemen teams van een loper, wandelaar(s) en speurder(s) het tegen elkaar op, met als centrale ontmoetingsplaats het FRUN-dorp, waar er doorlopend food, drinks, muziek en kinderanimatie is.

In het FRUN-dorp is iedereen welkom, ook zij die niet aan de wedstrijd zelf deelnemen!

Met de opbrengst van de FRUN willen we de financiële drempel verlagen voor kansarme en kwetsbare kinderen en jongeren om deze te laten deelnemen aan activiteiten bij Kortrijkse verenigingen.

Meer info: www.frun.be.

 

Deel deze pagina:
bankcontact

bankcontact app

Bankcontact

Een mens is nooit te oud om iets bij te leren. Waar ik voorheen dacht dat ik slechts 1 betaalkaart kon toevoegen aan m’n bankcontact app weet ik ondertussen beter. Ik maakte gebruik van de BNP Parisbas Fortis app waar de bankcontact app standaard inzit. Via die weg kan je enkel de hoofdkaart koppelen. Tot afgelopen vrijdag na de repetitie van m’n fanfare ter sprake kwam dat je verschillende kaarten kan koppelen binnen de applicatie. Meteen de mogelijkheden zien en de vraag stellen hoe? Door simpel de bankcontact app op je gsm te zetten en geen gebruik te maken van de Fortis toepassing.

bankcontact

Zo gezegd zo gedaan.

Alles staat in het teken van gebruiksgemak en om jullie op een zo duidelijk mogelijke manier verder te helpen. Zowel de dingen die ik maak moeten mooi en simpel zijn. De betalingen kunnen dit dan ook best zijn. Heb jij de bankcontact app op je gsm staan dan kan je vanaf nu dus ook makkelijk betalen. De cashfree app blijft uiteraard ook nog een goede oplossing om betalingen uit te voeren (of gewoon cash betalen). Ik bied dus na de kwaliteit van m’n werk ook een simpele manier om voor dat werk te betalen. Voor de meeste jobs krijgen we gelukkig voldoende tijd, maar zo nu en dan beseffen jullie pas de laatste moment dat jullie nog iets uniek nodig hebben. Als ik thuis ben kunnen jullie ook voor deze last-minute opdrachten bij mij terecht. Door ook de betalingen te vereenvoudigen is dat in de toekomst enkel maar makkelijker.

bankcontact

 

Nog geen bankcontact op je smartphone?

Bankcontact is beschikbaar voor android en Itunes. Je kan de app voor jouw android toestel makkelijk downloaden. Ook voor je Iphone is er een link beschikbaar. De verdere installatie is makkelijk en je kan net zoals ik verschillende kaarten koppelen aan binnen je app. Mogelijk kan je ook de kaart van je vereniging toevoegen en zo je leden hun drankjes laten betalen met deze handige applicatie?

Ben jij de eerste klant die weldra bij JAZER gaat betalen via zijn mobiel en bankcontact?

Bedankt Laura en Veerle om me op deze manier van betalingen ontvangen te wijzen.

 

PS Volgen jullie me al via facebook of instagram?

Deel deze pagina: