papel picado

Papel picado

Papel Picado

Toen ik de vraag binnenkreeg om een papel picado te maken voor een van m’n klanten moest ik ook eerst even googelen om te weten wat ze bedoelden. Via Wikipedia komen we op een site met meer historische duiding. Eigenlijk zochten ze een papercut voor een feestje van Adecco. Een papal picado is typisch Mexicaans en dat was dus het thema van de party.

De enige info die ik kreeg waren deze 2 afbeeldingen

 

Uitwerking

Op  zoek naar inspiratie en ontwerpen.

Doorgaans ga ik via www.freepik.com op zoek naar vector bestanden om te gebruiken in m’n ontwerpen. Het is echter een utopie om te denken dat je daar voor alles kant en klare designs vind. De enige zekerheid was het logo waar ik de tekst fiesta mocht bijplaatsen. Na een extra mail te weten gekomen dat het een A5 papel mocht worden voor m’n klant. Dus gingen we op zoek naar files die bruikbaar waren. We kwamen uiteindelijk door ingaven van de zoekterm “laser cut”  uit op onderstaande prenten. Mits wat kleine aanpassingen had ik al helemaal in m’n hoofd wat het eindresultaat moest worden. Het eerste bestand zou ik de papercut gewoon kopiëren en spiegelen om zo de onderzijde van de papel picado te vormen. De tweede prent was dan weer geschikt voor bovenaan. Het geheel een kwart draaien en de middelste bloem onderaan uitbreiden zodoende dat ze mooier uitkomt en minder afgesneden is.

papel picado papel picado

Het resultaat

Met al deze elementen samen te voegen kwamen we dan tot een leuk resultaat. Op het scherm zag dit er dan uit als deze afbeelding.

papel picado het resultaat

Natuurlijk een proef op het scherm geeft wel een leuk beeld, maar een live uitgesneden proef is zoveel mooier en door een proef te maken wisten we ook hoelang we nodig hadden per stuk. Wat op zijn beurt dan weer belangrijk was om een prijs te kunnen maken. Ik had gelukkig nog wat gekleurd papier liggen en maakte deze proef klaar.

papel picado adecco

En dan starten aan de productie van 40 van deze papel picado’s. Een heel werkje als je weet dat we voor elk exemplaar meer als 7 minuten nodig hadden. Maar het eindresultaat mag er alvast zijn. Ze vertrekken morgen alle 40 naar m’n klant sfeerlab in Merelbeke. Zij gaan ze zeker mooi integreren in het geheel.

Zelf op zoek naar unieke zaken om je feest aan te kleden, zowel in kleine als in grotere aantallen. Neem gerust contact met me op.

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.