problemen

problemen

Problemen … 

Iedereen heeft er af en toe met te maken, problemen die opduiken en waar een oplossing voor moet gezocht worden. Beginnende ondernemingen komen hier ook niet onderuit. Problemen zijn er nu spijtig genoeg blijkbaar voor iedereen. Je kent het wel, je maakt iets en nadien blijkt het niet te voldoen … Je hebt ideeën en ze werken niet. Tja ook JAZER laser komt obstakels tegen op zijn pad. Laten we even kijken welke zaken Jan de laatste tijd tegenkwam.

Probleem 1, leddsiplays:

leddisplayLaten we even kijken naar ons product “leddisplay“. Zeer mooi product dat de laatste weken echt goed is beginnen te verkopen, tot plots … oei nee, de 10 stuks die ik vorig aankocht zijn er bijna door. Slechts 1 exemplaar in voorraad is te weinig om m’n klanten dit mooie product nog langer te kunnen aanbieden. Geen probleem, even kijken op de website van m’n Nederlandse leverancier, nee hé … Zij hebben enkel nog met groene leds en multicolor leds beschikbaar. Wat nu gedaan! problemen. Maar gelukkig vinden we voor elk probleem wel een oplossing en zo ook in dit geval. gelukkig bestaat er momenteel zoiets als “google” en kan je via deze weg opzoek gaan naar andere aanbieders van over de hele wereld. Het was wel even zoeken en via sites als dhgates, aliexpress, ebay kwam je wel al wat tegen. Maar de prijs en de kleuren welke ze via deze weg aanboden voldeden niet voor mij. Verder zoeken dus tot we op de site alibaba.com uitkwamen. Daar heb ik rechtstreekse contacten kunnen leggen met de fabrieken waar ze deze leddisplays samen stellen. Even later was de bestelling van 50 displays dan ook een feit. En daarmee is alvast dat probleem van JAZER opgelost. 

Probleem 2, Menuboeken pand11:

menuboek bamboeNieuwe producten kunnen niet steeds gelanceerd worden zonder de nodige problemen. In dit geval leek er geen vuiltje aan de lucht en alles zag er perfect uit. De uitstraling van de houten cover is zeer mooi en functioneel. De zaakvoerders waren zeer positief over hun nieuwe boeken. Maar waar gaat het dan mis? De problemen begonnen meteen op dag 1 toen de boeken in gebruik werden genomen. De boeken werden gemaakt met een wire-o binding. Op zich zeer stijlvol en mooi maar blijkbaar niet echt de geschikte binding voor boeken met een houten cover. Na dag 1 waren er al 2 boeken waar de ringen van waren losgekomen en dus niet langer bruikbaar waren … De zaakvoerders brachten me meteen op de hoogte van het probleem … Na dag 3 al 6 kapotte boeken!

Tja, dat is niet echt de bedoeling natuurlijk. JAZER belde meteen naar de boekbinder om een oplossing te vinden voor dit probleem. Blijkbaar was de onzichtbare sluiting van de ringen het grootste probleem. Bij het sluiten blokkeerde deze en sprongen ze dus open. Momenteel zijn we testen aan het doen met dezelfde sluiting maar dan niet verborgen en aangebracht aan de achterzijde van de boek. Esthetisch minder mooi. We blijven in deze zaak verder zoeken naar alternatieve manieren om de boek te binden welke beter geschikt zijn voor een houten cover. Bedoeling is dat we een oplossing vinden voor deze problemen en dat onze klant pand11 tevreden is over zijn menuboeken. We zijn er van overtuigd dat we zeer snel een gepaste oplossing kunnen aanbieden en dat we in de toekomst bij andere zaken deze problemen niet tegenkomen! 

Problemen van klanten:

Ginlokal:

problemenNiet enkel JAZER komt problemen tegen, maar ook vele van onze klanten zoeken originele oplossingen voor problemen welke ze tegenkomen. Neem nu de mensen van GINLOKAL … zij hebben een eigen GIN ontwikkeld met een eigen logo en dit ten voordele voor de scouts van Waver die bouwplannen hebben. Ze wilden de vermelding van scoutswaverbouwt niet op het label van de fles vermelden. Dus moesten ze op zoek naar een alternatief. Via instagram kwalen ze in contact met mij en ze vroegen me om een ontwerp en oplossing voor hun probleem. Na een gesprek en het bekijken van wat ik zou kunnen aanbieden kwam al snel de oplossing in een mooi houten label naar boven. We zijn ondertussen enkele weken verder en hun GIN verkoopt als zoete broodjes. Met al 800 geproduceerde flessen zijn ze goed op weg om een mooie bijdrage te leveren aan de bouwplannen. 

Leerstempel:

Leerstempels zijn duur. Deze worden in messing gemaakt en de producenten van deze stempels vragen al snel bedragen boven de 100 euro voor een gewone stempel met één van hun ontwerpen. Wil je een eigen ontwerp laten maken dan ben je nog meer kwijt natuurlijk. De vraag of ik deze stempels ook kon maken moest ik in eerste instantie negatief beantwoorden. Maar Jan zou JAZER niet zijn als hij opzoek gaat naar creatieve oplossingen.  Met een 8mm acryl in voorraad kwamen we met een voorstel om in deze acryl een slagstempel te maken. Wonder boven wonder ging dit goed en bestelden ze ondertussen al enkele op  maat gemaakte stempels. Deze acryl gebruikte ik ondertussen ook al voor waxstempels te maken en voor stempels op voeding. Creatieve oplossingen dus met de middelen die beschikbaar zijn. 

Bierplank:

De nieuwe foodtruck www.barts-tasting.be biedt food sharing aan. Combinatie van eten met 3 aangepaste biertjes. Voor het eten hadden ze niet echt een probleem, voor de drankjes wel. Ze voorzien proefglaasjes van 10 cl om de bieren te presenteren. Maar zou het niet handig zijn om deze biertjes samen te kunnen aanbieden en op een plankje te serveren. Via via kwamen ze ook weer bij JAZER terecht met dit probleem. We kregen “carte blanche” om een ontwerp te maken en het resultaat gaat alvast gezien mogen worden. Een leuk plankje in bamboe met een stevige voet en het logo van Barts op het plankje zodoende dat de glaasjes mooi gepresenteerd worden.

En dan is er JAZER … 

Ben je zelf ook op zoek naar een creatieve oplossing. De sterkte van JAZER laserwerken is net dat we samen met jullie op zoek gaan naar oplossingen. Moet er iets op maat gemaakt worden dan gaan we aan de slag om jullie problemen of ideeën om te zetten naar een werkend design. 

Neem gerust contact met me op als je problemen hebt en samen zoeken we de gepaste oplossing.

NEEM CONTACT OP 

 

Wil je op de hoogte blijven van acties, promo’s, facebook wedstrijden etcetera? Schrijf je dan meteen in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.