project

uitwerking van een project FRUN2018

PROJECT >> FRUN 2018

De klanten van JAZER komen ondertussen van zowat overal in Vlaanderen en af en toe zelfs al vanuit Nederland. Op zich geen wonder aangezien we merken dat naast de lokale mond aan mond reclame we ook steeds meer gevonden worden via google. Blijkbaar zijn er steeds meer mensen die op zoek zijn naar unieke dingen en zich wel kunnen vinden in mijn unieke werkwijze … Laat ons een kijkje nemen in een project van A tot Z.

Het eerste contact via mail …

Beste,

Voor ons evenement FRUN in Kortrijk (2 september) zijn wij op zoek naar een originele trofee om aan het winnende team te overhandigen.  Op internet vond ik uw website, met daarop een aantal mogelijkheden in hout. Wij dachten zelf aan een trofee met ons FRUN-logo, het lopende vraagteken (zie www.frun.be) met ergens een opschrift FRUN 2018. Is dit iets dat voor u haalbaar lijkt?  En zo ja, hoe ziet u het concreet en welk prijskaartje zou daar aan vast hangen?
Alvast dank voor een reactie en vriendelijke groeten,

Joke Duprez

Als bijlage werd deze prent meegestuurd

frun

De ideeën molen aan het werk zetten.

Na het eerste contact proberen we de klant zo snel mogelijk een antwoord te geven, want niets is zo vervelend om lang te moeten wachten op een antwoord nadat je een mailtje hebt verzonden. Spijtig genoeg maken we dat allemaal wel eens mee. Na een eerste prijsopgave en nog niet echt concrete plannen in m’n hoofd ging de communicatie voor dit project verder.

Bedankt voor je zeer snelle reactie!
Je voorstel klinkt als muziek in de oren… ????  Kun je nog even kort schetsen hoe het er ongeveer zou gaan uitzien?  Hout met ons logo erin gelaserd?  Of figuurzagen in de vorm van ons logo (het vraagteken-mannetje)?  Of…?  Wij staan open voor om het even wat, als het er maar leuk gaat uitzien!

Na deze mail ging ik aan de slag om een concreet voorstel te doen …

Aangezien jullie veel belang hechten aan het lopende mannetje heb ik dit ook uitgewerkt in m’n design. Waarbij de eerste 2 platen hout zijn. De rechterplaat zou ik in acryl van 3 mm maken … Mogelijk is een dikkere acryl beter qua stevigheid. uiteindelijk is het een acrylplaat van 6mm geworden, gewoon om zeker te zijn dat we voldoende stevigheid zouden creëren. De tekening die werd bijgevoegd zag er als volgt uit.

project

Uitwerking van het project:

Na de onderhandeling en de ontwerpfase moet het ontwerp natuurlijk ook nog worden uitgevoerd. Een eerste stap was de bestanden klaarmaken om te verzenden naar onze trotec lasermachine.

Ik koos ervoor om de houten platen uit te voeren in berk en wilde het geheel een mooie diepe gravure meegeven. Wat ik dus deed was voor deze trofee de snelheid sterk verlagen zodoende dat er met meer kracht werd gelaserd. Wat in het eind resultaat een mooie diepe gravure gaf. Na het hout te graveren en te snijden konden we ook onze acrylplaat verwerken. Omdat het hele bovendeel draagt op het onderste stuk kozen we hier voor een plaat met een dikte van 6 millimeter. Op deze manier zijn we zeker dat het geheel stevig genoeg is. Nadat alles gesneden was konden we aan het lijmen beginnen. Het bovenstuk zag er alvast super uit na montage.

 

Nu moesten we natuurlijk ook nog een voet maken om het geheel op de plaatsen. Aangezien ik helemaal verkocht was van het effect “hout – acryl – hout” en ik carte-blanche kreeg van m’n klant koos ik ervoor om de voet net zo uit te voeren. Nog enkele malen het logo extra op de voet graveren (deze keer met de standaard waarden welke ik altijd gebruik) en dan terug monteren … Nu de beide delen aan elkaar verwerken en de trofee voor FRUN2018 was klaar. Hopelijk gaat de winnaar van de trofee begin september er zeer blij mee zijn.

Na deze laatste stappen rest ons er nog alleen het verzenden van de trofee en uit te kijken naar een volgend uniek project waar we weer onze beide schouders volledig kunnen onderzetten.

 

 

Wat is FRUN >> woordje uitleg van de organisatie.

Op zondag 2 september is het FRUN-evenement in het Begijnhofpark in Kortrijk ‘the place to be’!

Wat dacht je van een toffe activiteit met je familie?  Misschien ga je graag de strijd aan met je vrienden?  Of een leuke teambuilding met de collega’s?

Tijdens de FRUN nemen teams van een loper, wandelaar(s) en speurder(s) het tegen elkaar op, met als centrale ontmoetingsplaats het FRUN-dorp, waar er doorlopend food, drinks, muziek en kinderanimatie is.

In het FRUN-dorp is iedereen welkom, ook zij die niet aan de wedstrijd zelf deelnemen!

Met de opbrengst van de FRUN willen we de financiële drempel verlagen voor kansarme en kwetsbare kinderen en jongeren om deze te laten deelnemen aan activiteiten bij Kortrijkse verenigingen.

Meer info: www.frun.be.

 

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.