fluitje

Wat maak ik

WAT MAAK IK?

Ik zou het beter verwoorden als, wat wil ik maken, wat wil ik met het laseren/graveren betekenen voor jullie.

Wel daar kan ik dus wel een antwoord op geven. In de eerste plaats wil ik jullie een mogelijkheid aanbieden om zeer persoonlijke dingen te maken zoals kaartjes, naampuzzels, wimpels, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos en stelselmatig zullen de toepassingen welke ik voor ogen heb dan ook uitbreiden. Wil je bv een houten geboortekaartje laten uitsnijden, dat kan natuurlijk ook. Velen zijn op zoek naar “hout graveren” of het graveren van hout … Dit is perfect mogelijk met de lasermachine. 

Je merkt het, alles gaat mogelijk zijn en betaalbaar zelfs vanaf 1 stuk. 

Mijn fantasie is mede door de aankoop van deze lasermachine enkel maar gestimuleerd en ik hoop dat ik jullie kan prikkelen met m’n ontwerpen en zo aanmoedigen om ook ‘out the box’ te durven denken en het aantal unieke projecten enkel maar groter te maken. 

Samen met jullie kunnen we de uitdaging aangaan om verder te gaan daar waar gewone houtbewerkers stoppen, daar waar de beperkingen van het drukken stoppen en waar de tijd van het laseren begint. 

Wat maak ik: WERKING

Het uitsnijden van materialen gebeurt aan de hand van een vectorbestand, het graveren kan aan de hand van een foto (zwart/wit) Voor het creëren van een vectorbestand heb je verschillende mogelijkheden, misschien heb je wel coreldraw of adobe indesign op je PC/mac  staan, deze programma’s zijn prima geschikt om vectorbestanden te creëren. Ikzelf werk met het gratis programma inkscape welke je HIER kan downloaden. Bekijk zeker op youtube vele filmpjes hoe je hiermee aan de slag kan. 

Wat maak ik: VOORBEELDEN

Wat er allemaal mogelijk is met de lasermachine is eigenlijk te veel om uit te leggen, daarom verwijs ik graag naar de site van de machineleverancier waar en vele voorbeelden staan van wat mogelijk is: “trotect laser voorbeelden” Laat je alvast inspireren door deze voorbeelden. 

Wat maak ik: MATERIALEN

Welke materialen kan ik bewerken met de lasermachine, ook hier verwijs ik graag naar de leveranciers site: “trotec laser materialen

Je merkt het er is super veel mogelijk op deze trotec machine.

Wat maak ik: PERSONALISATIE

Vele van mijn creaties kunnen gepersonaliseerd worden. Op elk exemplaar een andere naam? Dan leveren jullie me een Excellijst aan die ik gebruik als uitgangspunt voor de personalisatie van jouw project. Gelieve je lijst grondig te controleren.

Is de personalisatie een logo wat moet worden uitgesneden, dan wordt dit als vectorbestand aangeleverd. Zorg ervoor dat je het bestand correct aanlevert en dan liefst in .svg formaat. Bij vragen kan je me steeds contacteren. Moet ik jullie logo omzetten dan betaal je daar € 20.00 verwerkingskosten voor. Graveren kan een gewone jpg file zijn, maar dan wel zo groot mogelijk en in minstens 300 dpi. 

Sommige van de producten op deze website zijn inclusief personalisatie, zoals de tafelkaartjes hart met naam. 

Wat maak ik: EIGEN MATERIAAL

Het kan gebeuren dat je toffe ideeën hebt en eigen materiaal, ook dan kan je bij me terecht om gebruik te maken van mijn machine. Je betaald hiervoor een opstartkost van € 5.00 en nadien betaal je € 0.75 per begonnen minuut dat de machine aan het laseren, graveren is. Zorg ervoor dat je jouw bestanden goed voorbereidt zodoende dat je meteen aan de slag kan. 

Enkele praktische tips i.v.m. opmaak van bestanden: 

  • SNIJDEN = rode haarlijn gebruiken (RGB 255 0 0)
  • GRAVEREN = zwart beeld gebruiken
  • SNIJGRAVEREN= blauwe haarlijn gebruiken … (RGB 0 0 255) 

Wat bedoel ik met snijgraveren … Wil je bijvoorbeeld een vierkant “graveren” en je zet dit in zwarte kleur dan gaat de machine lijn per lijn over en weer, gebruiken we echter de snij eigenschappen maar dan tegen een lagere spanning en tegen een hogere snelheid gaat de machine gewoon de lijn markeren en niet snijden. Dit kan een snelheidswinst van vele minuten betekenen. 

VRAGEN ??? Stel ze me gerust, neem contact met me op!

 

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.