ambacht

ambacht of niet?

Ambacht of niet?

Via een nieuwsbrief werd ik op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om jezelf te erkennen als ambachtsman. Na te kijken op de site van de FOD economie (http://economie.fgov.be/nl/ondernemingen/leven_onderneming/erkenning_ambachtsman) werd de keuze snel genomen om de herkenningsprocedure in werking te zetten.

Is het werken met een lasermachine een ambacht. Volgens Jan Augustijnen alvast wel en daarom wil hij ook officiële erkenning als ambachtsman. Het aanvraagformulier werd gedownload en ingediend bij de bevoegde instanties. Nu afwachten of we de erkenning krijgen.

Op de site van de FOD economie lezen we het volgende:

Als ambachtsman/-vrouw kunt u een wettelijke erkenning als ambachtsman aanvragen bij de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie (wet van 19 maart 2014).

Vooral het authentieke karakter van uw activiteit, het manuele aspect handenarbeid en de knowhow van de ambachtsman zijn bepalend voor de toekenning van deze erkenning. Dankzij deze erkenning én het bijhorende logo dat u mag gebruiken, kunt u rekenen op een grotere zichtbaarheid bij het publiek.

Hoe pas ik in deze tekst?

Het authentieke karakter van de activiteit is geen probleem. Door het vele maatwerk op vraag van jullie val ik perfect onder die voorwaarde. Maar wat dan met de andere voorwaarde, manuele aspect handenarbeid en de knowhow? Het manuele aspect komt bij mij misschien minder tot uiting. Al moeten we toegeven dat vele houten projecten toch wel wat manueel nawerk vragen. Montage en verlijmen van de producten vereisen een goede knowhow bij de opmaak en de nodige vakkenis om alles netjes af te werken.  Wie dacht dat een sleutelhanger klaar is nadat deze gelaserd werd en uit de machine komt heeft het mis. Er komt best nog wel wat werk aan te pas voor we een product hebben dat kan afgeleverd worden.

Al deze punten maken dat ik het mogelijk acht om de erkenning van ambachtman te verkrijgen? Indien dit het geval is zal het logo welke ik mag gebruiken meteen op de website verschijnen. A ja, wat hadden jullie anders verwacht! Ook de pers wordt dan ingelicht en hopelijk krijgt JAZER laserwerken zo een nieuwe boost en een nieuw bereik. Ik ben zeer blij met alle mensen die me al gevonden hebben.  Maar er zijn nog zoveel mensen die nog niet hebben kennisgemaakt met mijn service dat het zonde zou zijn om ook deze groep niet te bereiken.

Ambacht of niet? We weten het bijna …

Volgende week maandag 16 januari wordt mijn dossier behandeld in de bevoegde commissie. Benieuwd naar de uitkomst. Voor nu blijft de vraag, ambacht of niet?

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.